Paneer Tufani Recipe ( Restaurant Style) | How to make Paneer Tufani Recipe
Paneer Tufani Recipe ( Restaurant Style)
Paneer Tufani Recipe ( Restaurant Style) | How to make Paneer Tufani Recipe
Paneer Tufani is the Spicy Punjabi Subji. Paneer Tufani with roti or naan. You can Also Enjoy it with jeera rice. Paneer Tufani is a rich vegetable curry. A delicious North Indian curry made with Paneer (cottage cheese) and tomato-based spicy gravy with Indian curry spices. It is rich, creamy, smooth, and delicious.
Ingredients:
-
3Pieces of Dry Red Chilli
-
1 Cup of Hot water
For Tomato Purey:
-
2tp Spoon Oil
-
2 Pieces of Cloves
-
1 Piece of Masala Taj
-
1 Piece of Cardamon
-
3 to 4 Pieces of Curry leaf
-
1 Piece Of Green Chilli
-
1 Piece of Bay leaf
-
10 to 12 Pieces of Garlic
-
1 Piece of Ginger
-
3 Pieces of cut Tomato
-
10 to 12 Pieces of Cashew
For Making Subji:
-
1tp Spoon Butter
-
2tp Spoon Oil
-
1tp Spoon Ginger Garlic Pest
-
1Pinch of Dried fenugreek leaves
-
1/2 Bowl of Capsicum
-
1tp Spoon Kashmiri Red Chili Powder
-
1/2tp Spoon Turmeric
-
1tp Spoon Coriander - Cumin Seeds Powder
-
1/2tp Spoon Asafoetida
-
Salt ( As per Test)
-
100gram Paneer
સામગ્રી:
-
3 સૂકા લાલ મરચા
-
1 કપ ગરમ પાણી
ટામેટા ની ગ્રેવી માટે:
-
2 ચમચી તેલ
-
લવિંગના 2 ટુકડા
-
મસાલા તાજના 1 પીસ
-
એલચીનો 1 ટુકડો
-
3 થી 4 મીઠા લીમડા ના પાન
-
1 લીલા મરચા નો ટુકડા
-
1 તમાલ પત્ર ટુકડો
-
લસણના 10 થી 12 ટુકડાઓ
-
આદુનો 1 ટુકડો
-
3 થી 4 ટામેટાના ટુકડાઓ
-
કાજુના 10 થી 12 ટુકડાઓ
શાક બનાવવા માટે:
-
1ચમચી માખણ
-
2ચમચી તેલ
-
1ચમચી આદુ લસણ જંતુ
-
1 સુકા મેથી ના પાન
-
1/2 કપ કાપેલું કેપ્સિકમ
-
1 ચમચી કાશ્મીરી લાલ મરચું પાવડર
-
1/2 ચમચી હળદર
-
1 ચમચી ધાણાજીરું પાવડર
-
1/2 ચમચી હીંગ
-
મીઠું (સ્વાદ અનુસાર)
-
100 ગ્રામ પનીર
Tip:
Red Dry Chilli is Makes Subji More Spicy.
Click Here To See More