Paneer Tufani Recipe ( Restaurant Style) | How to make Paneer Tufani Recipe

Paneer Tufani Recipe ( Restaurant Style)

 Paneer Tufani  Recipe ( Restaurant Style) | How to make  Paneer Tufani  Recipe

Paneer Tufani is the Spicy Punjabi Subji.  Paneer Tufani with roti or naan. You can Also Enjoy it with jeera rice. Paneer Tufani is a rich vegetable curry. A delicious North Indian curry made with Paneer (cottage cheese) and tomato-based spicy gravy with Indian curry spices. It is rich, creamy, smooth, and delicious.

Ingredients:

  • 3Pieces of Dry Red Chilli

  • 1 Cup of Hot water

For Tomato Purey: 

  • 2tp Spoon Oil

  • 2 Pieces of Cloves

  • 1 Piece of Masala Taj

  • 1 Piece of Cardamon

  •  3 to 4 Pieces of Curry leaf

  • 1 Piece Of Green Chilli

  • 1 Piece of Bay leaf 

  • 10 to 12 Pieces of Garlic

  • 1 Piece of Ginger

  • 3 Pieces of cut Tomato

  • 10 to 12 Pieces of  Cashew

For Making Subji: 

  • 1tp Spoon Butter

  • 2tp Spoon Oil

  • 1tp Spoon Ginger Garlic Pest

  • 1Pinch of Dried fenugreek leaves

  • 1/2 Bowl of Capsicum

  • 1tp Spoon Kashmiri Red Chili Powder

  • 1/2tp Spoon Turmeric

  • 1tp Spoon  Coriander - Cumin Seeds Powder

  • 1/2tp Spoon  Asafoetida

  • Salt ( As per Test)

  • 100gram Paneer

સામગ્રી:

  • 3 સૂકા લાલ મરચા

  • 1 કપ ગરમ પાણી

ટામેટા ની ગ્રેવી માટે:

  • 2 ચમચી તેલ

  • લવિંગના 2 ટુકડા

  • મસાલા તાજના 1 પીસ

  • એલચીનો 1 ટુકડો

  • 3 થી 4 મીઠા લીમડા ના પાન

  • 1 લીલા મરચા નો  ટુકડા

  •  1 તમાલ પત્ર ટુકડો

  • લસણના 10 થી 12 ટુકડાઓ

  • આદુનો 1 ટુકડો

  • 3 થી 4  ટામેટાના  ટુકડાઓ

  • કાજુના 10 થી 12 ટુકડાઓ

શાક બનાવવા માટે:

  • 1ચમચી માખણ

  • 2ચમચી તેલ

  • 1ચમચી આદુ લસણ જંતુ

  • 1 સુકા મેથી ના પાન

  • 1/2 કપ કાપેલું કેપ્સિકમ 

  • 1 ચમચી કાશ્મીરી લાલ મરચું પાવડર

  • 1/2 ચમચી હળદર

  • 1 ચમચી ધાણાજીરું પાવડર

  • 1/2 ચમચી હીંગ

  • મીઠું (સ્વાદ અનુસાર)

  • 100 ગ્રામ પનીર

Tip:

Red Dry Chilli is Makes Subji More Spicy.


Click Here To See More