How to made Adadiya Pak Recipe , Gujarati Recipe
How to made Adadiya Pak Recipe, Gujarati Recipe
How to made Adadiya Pak Recipe, Gujarati Recipe
A traditional winter mithai, that is simple to make, this Gujarati Style Adadiya Pak Recipe is made using urad dal flour along with ghee and nuts. a popular breakfast dish, it can be served as a sweet dish after lunch or dinner too.
Adadiya is a famous winter special Gujarati sweet. Traditionally Gujarati Style Adadiya Pak Recipe contains ingredients that help to keep the body warm in cold winter. Adadiya is prepared with urad dal roasted in ghee on slow flame along with healthy nuts and spices. Have a piece of Gujarati Style Adadiya Pak Recipe for breakfast with coffee or masala chai.
Ingredients:
- 500gm Urad Dal Flour
- 1 Liter Desi Ghee
- 1Kg Mava ( Khoya )
- 150grams Gond (natural gum)
- 60grams Adadiya masala ( Ready mate)
- 25grams Green cress seeds
- 50grams Poppy seeds
- 100grams raisins
- 10grams Charoli
- 50grams Almond
- 50grams cashews
- 25grams pistachios ( For Garnishing)
Masala:
- 50grams Star anise
- 15 to 16 Pieces Cloves
- 5 grams Mace ( javitri)
- 1 Piece spice taj
- 25gram white pepper
For Sugar syrup:
- 750gram Sugar
સામગ્રી:
- 500 ગ્રામ ઉરદ દાળનો લોટ
- 1 લીટર દેશી ઘી
- 1 કિલો માવા (ખોયા)
- 150 ગ્રામ ગોંડ (કુદરતી ગમ)
- 60 ગ્રામ અદડિયા મસાલા
- 25 ગ્રામ અસલિયો
- 50 ગ્રામ ખસખસ
- 100 ગ્રામ કિસમિસ
- 10 ગ્રામ ચરોલી
- 50 ગ્રામ બદામ
- 50 ગ્રામ કાજુ
- 25 ગ્રામ પિસ્તા (સુશોભન માટે)
મસાલા :
- 50 ગ્રામ બાદિયા
- 15 થી 16 ટુકડા લવિંગ
- 5 ગ્રામ જાવિત્રી
- 1 પીસ તજ
- 25 ગ્રામ સફેદ મરી
ખાંડની ચાસણી માટે:
- 750 ગ્રામ ખાંડ
Note:
Your attention should be on the sugar syrup. Sugar syrup is good for softness. If the mixture of sugar syrup and flour becomes hard, add warm milk to it and then pour it.
Click Here To See More