Punjabi Style Mater Paneer (Restaurant Style)

Punjabi Style Mater Paneer (Restaurant Style)

Punjabi Style Mater Paneer  (Restaurant Style)  

An everyday dish of cottage cheese and peas mingled in a rich, tomato gravy. Matar paneer is made more often in North Indian homes for dinner or lunch. You can have it with chapati or naan and even mix it with rice.

Matar Paneer is a popular Indian curry dish made with green peas and cottage cheese from North Indian cuisine. This is a simple recipe for Matar paneer and not a restaurant-style but a simple homemade dish that tastes good. The kinds which make for a homely comforting meal.

Ingredients:

For Tomato Purey: 

  • 3 to 4tp Spoon Oil

  • 1 Piece of Masala Taj

  • 2 to 3 Pieces Of Cloves

  • 1 Piece Of Green Chilli

  • 1 Piece Of Red Dry Chilli

  • 1tp Spoon Cumin seed

  • 1 Piece of Bay leaf 

  • 12 to 15 Pieces of Cashew

  • 4 to 5 Pieces of Cut Tomato

For Making Subji: 

  • 1 Cup of Fresh Pease

  • 2tp spoon Butter

  • 3to4tp Spoon Oil

  • 2tp Spoon Ginger Chilli Pest

  • 1/2tp Spoon Turmeric

  •  Red Chili Powder As Per Your Test

  • 1/2tp Spoon  Coriander - Cumin Seeds Powder

  • 1/2tp Spoon Asafoetida

  • 1/2tp Spoon Garam Masala

  • Salt ( As per Test)

  • Water As per Needed 

  • 1/2tp Spoon Coriander leaves ( For Garnishing)

સામગ્રી:

ટામેટા ની ગ્રેવી માટે:

  • 3 થી 4 ચમચી તેલ

  • 1 ટુકડો તજ નો 

  • લવિંગના 2 થી 3 ટુકડા

  • 1 લીલા મરચા નો  ટુકડા

  • લાલ સુકા મરચાંનો 1 ટુકડો

  • 1ચમચી જીરું બીજ

  • 1નંગ તમાલ પત્ર 

  • કાજુના 12 થી 15 ટુકડાઓ

  • 4 થી 5  ટામેટાના  ટુકડાઓ

શાક બનાવવા માટે:

  • 1 કપ તાજા વટાણા

  • 2 ચમચી માખણ

  • 3થી4 ચમચી તેલ

  • 2 ચમચી આદુ મરચા ની પેસ્ટ

  • 1/2 ચમચી હળદર

  • સ્વાદ અનુસાર લાલ મરચું

  • 1/2 ચમચી ધાણાજીરું પાવડર

  • 1/2 ચમચી હીંગ

  • 1/2 ચમચી ગરમ મસાલા

  • મીઠું (સ્વાદ અનુસાર)

  • જરૂરી મુજબ પાણી

  • 1/2 ચમચી ધાણા ના પાંદડા (સુશોભન માટે)

Notice:

If the tomatoes are sour, then sweeten the gravy by adding some sugar.


Click Here To See More