Kaju Curry Subji Recipe (Restaurant Style) | How to make Kaju Curry Subji Recipe
Kaju Curry Subji Recipe (Restaurant Style) | How to make Kaju Curry Subji Recipe, Kaju Curry Subji Recipe in Gujarati
Kaju Curry Subji Recipe (Restaurant Style) | How to make Kaju Curry Subji Recipe
The Kaju curry is rich, creamy, and on the sweeter side. It's also mild and not spicy, so good for kids. Whole cashews, as well as powdered cashews, are added to the recipe. The gravy is a tomato-based one and is similar to the Paneer butter masala gravy I make. Garlic is added, but you can easily skip the garlic and make a no onion no garlic version.
Ingredients:
For Roasted Cashew:
-
1tp Spoon Ghee
-
1 Bowl of Cashew
-
2tp Spoon of Magajtri Seeds
-
1tp Spoon of Poppyseed
For Tomato Purey:
-
2tp Spoon Oil
-
1 Piece of Masala Taj
-
3 to 4 Pieces of Black peppercorns
-
1 Piece of Cardamom, green
-
1 Piece of Dry Red Chilli
-
2 Pieces of Green Chilli
-
5 Pieces of Cut Tomato
For Making Subji:
-
2tp Spoon Oil
-
1tp Spoon Butter
-
1/2tp Spoon Ginger Pest
-
1/2tp Spoon Turmeric
-
2tp Kashmiri Red Chilli Powder
-
Salt ( As per Test)
-
2tp Spoon Coriander - Cumin Seeds Powder
-
1tp Spoon Spoon Dried fenugreek leaves
-
1/2 Bowl of Paneer
-
Coriander leaves ( For Garnishing)
સામગ્રી:
શેકેલા કાજુ માટે:
-
1 ચમચી ઘી
-
1 બાઉલ કાજુની
-
2 ચમચી મગજ તરી ના બીજ
-
1 ચમચી ખસ-ખસ
ટામેટા ની ગ્રેવી માટે:
-
2 ચમચી તેલ
-
1 ટુકડો મસાલાતાજના
-
3 થી 4 નંગ કાળા મરી
-
1 નંગ એલચી
-
1 નંગ સુકા લાલ મરચા
-
2 લીલા મરચાના ટુકડા
-
5 ટામેટાના ટુકડા
શાક બનાવવા માટે:
-
2tp ચમચી તેલ
-
1tp ચમચી માખણ
-
1 / 2tp ચમચી આદુ ની પેસ્ટ
-
1 / 2tp ચમચી હળદર
-
2tp કાશ્મીરી લાલ મરચું પાવડર
-
મીઠું (સ્વાદ અનુસાર)
-
2tp ચમચી ધાણાજીરું પાવડર
-
1 ચમચી કસ્તૂરી મેથી
-
1/2 બાઉલ પનીર
-
કોથમીર (સુશોભન માટે)
This Kaju curry recipe being rich makes for a good party dish or for a weekend meal. You can serve Kaju masala with tandoori rotis, naan, chapatis. You can also serve it with jeera rice or veg pulao.
Click Here To See More