Kutchi Famous Kautchi samosa Kautchi Street Food | How to make Sweet Kautchi samosa in Gujarati

Kutchi Famous Kautchi samosa Kautchi Street Food

Kutchi Famous Kautchi samosa Kautchi  Street Food 

Kutchi Samosa is a Spicy And Crispy triangle stuffed with a dry mixture of Crushed gathiya, Spices, and Dry Fruits. It is Perfect light and tasty snack that can satisfy your urge for something Spicy and Stomach filling whenever you are hungry.

Kutchi Samosa is Famous Street Food. Samosa is Spicy Food with everyone like it. Hear, I will Use Garam Flour Dhokla(Besan Dhokla) For Stuffing. You can Also use Namkeen gathiya For stuffing. But Gram Flour Dhokla is Make Our Samosa More Testy And Delicious.

Ingredients:

For Making Samosa Dough:

  • 2 Cup Plain Flour
  • 1/2tp Spoon Carom Seeds
  • Salt (As Per Test)
  • 4tp Spoon Oil

For Making Stuffing:

  • 2tp Spoon Oil
  • 1 Piece of Green Cilli (Chopped) 
  • 4 Pieces of Onion (Chopped)
  • 1 Bowl of Besan Dhokla
  • 1/2tp Spoon Turmeric Powder
  • Red Chilli Powder (As Per Test)
  • 1tp Spoon Coriander - Cumin Seeds Powder
  • 1/2tp Spoon Asafoetida 
  • 1tp Spoon Sugar
  • 1/2Piece of Lemon Juice
  • 1/2tp Spoon Katchi Dabeli Masala
  • 1/2tp Spoon Cinnamon And Cloves Powder
  • Salt (As Per Test)
  • Coriander Leaves (As Per Your Choice)
  • Water (As Per Needed)
  • Oil (For Dep Fry)

સામગ્રી:

સમોસા કણક બનાવવા માટે:

  • 2 કપ સાદો લોટ
  • 1/2 ચમચી અજમો
  • મીઠું (સ્વાદ અનુસાર)
  • 4  ચમચી તેલ

સ્ટફિંગ બનાવવા માટે:

  • 2  ચમચી તેલ
  • 1 નંગ લીલું મરચું (કાપેલું)
  • 4 નંગ  ડુંગળીના  (કાપેલી)
  • 1 બાઉલ ચણાના લોટ ના ઢોકળા
  • 1/2  ચમચી હળદર પાવડર
  • લાલ મરચું પાવડર (ટેસ્ટ મુજબ)
  • 1 ચમચી ધાણાજીરું પાવડર
  • 1/2  ચમચી હીંગ
  • 1 ચમચી ખાંડ
  • 1/2 પીસ લીંબુનો રસ 
  • 1/2 ચમચી કચ્છી દાબેલી મસાલા
  • 1/2 ચમચી તજ અને લવિંગ પાવડર
  • મીઠું (પરીક્ષણ મુજબ)
  • કોથમીરના પાંદડા (તમારી પસંદગી મુજબ)
  • પાણી (જરૂરી મુજબ)
  • તેલ (તળવા માટે)

Samosa Folding Recipe:

  • firstly, start folding the samosa sheet into a triangle and stuff stuffing.
  • seal with water.
  • fold the sheet to form a triangle.
  • further, deep fry to a golden brown.

Serve this Samosa With Green Chutney or Tomato Katchup.


Click Here To See More